Skip to content

Category: Студентски новости

Лазар Зарифовски-визуелни-уметности-академија-скала

Скала ми беше одлична отскочна даска

Се сретнавме на пауза од работа со Лазар Зафировски на кафе и колач, да поразговараме за неговото работно
антонио станков-академија за визуелни уметности-скала

Благодарен сум што направив избор да студирам во Скала

Отидовме на пауза кај Антонио Станков, во концепт ирис студиото – Коларете (Collarette) во Ист Гејт мол. Антонио
мина кузмановска-скала-академија-за-ентериер-и-продукт-дизајн

Студентски искуства // Мина Кузмановска

Мина Кузмановска е студентка на Факултетот за дизајн и технологија на мебел и ентериер во Скопје и истовремено

Студентски искуства // Јована Николовска

Јована Николовска, студентка на Академијата за графички дизајн во „Скала“, го претпочита современиот и енергичен стил на изразување.
студентски искуства-сара андоновска-скала-џолев-академија за ux ui дизајн

Студентски искуства // Сара Андоновска

Сара Андоновска има 18 години, ученичка е во скопската гимназија „Раде Јовчевски -Корчагин“, во математичкото подрачје и е

На пракса во „Скала“ – не ми се веруваше!

Нашите студенти се активно вклучени во работни активности. Голем број од овогодинешните студенти сè уште посетуваат пракса кај

Од пракса до договор за вработување!

Преку 70 студенти од Скала-Школата за дизајн, започнаа со пракса во креативните индустии. Вистинска можност да го искористат

Вработени на последниот час – студенти од Академијата за UX/UI дизајн

За искуството во Vendor, соработката со колегите и добрите практики научени од Академијата поразговаравме со Ирина Чабуковска, Ивана

Ја „уживам“ целата привилегија на Академијата за графички дизајн – На пауза со Mартина од „DO:MORE“

Академијата за графички дизајн ми помогна уште повеќе да ја засакам уметноста на начин што станав свесна за

Работам на комбинирање на различни парчиња облека, од Gucci до Calvin Klein – На пауза со Теа Клинчарова од „Stylitics“

Низ разговорот со Теа, сфативме дека таа всушност направила огромна промена на својата кариерна ориентација, а првиот чекор
×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: