Skip to content

Академија за дигитален маркетинг

Во партнерство со дигиталната маркетинг агенција Пиксел, академијата е дизајнирана да те подготви за успешна кариера во динамичниот свет на дигиталниот маркетинг, преку практични знаења и работа на проекти за реални клиенти.

скала академија човечки ресурси дигитален маркетинг продукт оунер регрутмент регрутација

4.8

регрутација

+150

студенти

академија скала човечки ресурси дигитален маркетинг програмирање софтвер тестер студенти школа училиште

Ментори

16

Портфолио

Реален проект

Апликации

Уште 10 слободни места

Можности

+15 компании

За време на академијата

Креирај го твоето портфолио како дигитален маркетер преку создавање на  маркетинг стратегии, препознатливи маркетинг содржини и работа на проекти под менторство на долгогодишни професионалци и експери од индустријата.

Твојата прва скала

Биди дел од најновите активности во Скала, информирај се, инспирирај се и запознај се со нашите програми преку нашите настани и содржини.

Карактеристики

240 часа

120 часа

7 месеци

почетно

20

комбинирано

Можности за финансирање

2100 €

целосна/половична

500 евра попуст

18 месечни рати

временски план

14.10.2024 - Почеток на настава

мај 2025 - Крај на настава

лето 2025 - Пракса

септември 2025 - Доделување на дипломи

Временски план

14.10.2024 - Почеток на настава

мај 2025 - Крај на настава

лето 2025 - Пракса

септември 2025 - Доделување на дипломи

Зошто Скала

12 години ги создавеме најкавлитетните кадри во областа на дизајнот!

Важно!

Академии со најголем фонд на часови и највисоки оценки од студентите

Учи од најдобрите

Ментори кои се врвни професионалци и експери во индустријата

По академијата

Те поврзуваме со најголемите брендови од индустријата

Предмети

Семестар I

ВОВЕД ВО МАРКЕТИНГ

• Маркетинг истражување 
• Потрошувачко однесување 
• Маркетинг микс (4P)

БРЕНД МЕНАЏМЕНТ

• Разбирање на феноменот бренд
• Создавање и менаџирање на бренд
• Улогата на брендовите во дигиталниот маркетинг

ДИГИТАЛНА МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈА

• Основи на дигитален маркетинг 
• Формирање на идеален потрошувач 
• Креирање на дигитална маркетинг стратегија

COPYWRITING

Вовед во copywriting 
• Copywriting за дигитални канали 
• Создавање на креативен концепт

DIGITAL PR

• Комуникација со медиуми
• Планирање и промоција на настани
• Комуникација во кризни ситуации

E-MAIL МАРКЕТИНГ

• Стратегии за изградба на листа од контакти
• Автоматизација и сегментација на контаки 
• Ефективни мејл маркетинг кампањи

Content Marketing and Visual Storytelling

• Развој на стратегија за креирање на содржина
• Создавање визуелна содржина
• Дистрибуција и промоција на содржина

Семестар II

GOOGLE АДВЕРТАЈЗИНГ

• Основи на Google Ads
• Истражување и оптимизација на клучни зборови
• Пратење на перформанси и оптимизација

GOOGLE АНАЛИТИКА

• Анализа на податоци и увид
• Поставување цели и следење конверзии
• Напредни аналитички техники

CR АКАУНТ МЕНАЏМЕНТ

• Што значи Аканут менаџер?
• Комуникација со клиент и тим 
• Комуникација со надворешни соработници

SOCIAL MEDIA МАРКЕТИНГ + АДВЕРТАЈЗИНГ

• Facebook и Instagram рекламирање
• LinkedIn оптимизација и реклами
• Tik Tok основи и практики
• Social Media план

AI ВО ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

• Вовед во AI во дигитален маркетинг 
• Користење на најпопуларните AI алатки

ОСНОВИ НА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН
SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

• On page + Off page оптимизација 
• Истражување на клучни зборови 
• SEO анализа

ПРОДАЖБА
FREELANCE

Скала-ленд

Ментори и наставен тим

Стекни нови вештини учејќи од искустни професионалци од индустријата, кои се подготвени да ти го пренесат своето знаење и да ти помогнат да го оствариш твојот потенцијал.

ДИМИТАР ЈОВЕВСКИ
Partner & business development director

Piksel

СУЗАНА НИКИФОРОВА
Founder & Mentor

Animaway Branding Agency of Change

ВЛАДИМИР РИСТЕВСКИ
Partner & Creative Director

Piksel

ГОРДАНА ВРЕНЦОСКА
Декан / профессор

Факултет за арт и дизајн

МИЛАН САВОВ
Founder and CEO of SmartClick

Web and SEO Agency

ЕЛЕНА КОСТОСКА
Consultant for LinkedIn & Personal Branding
НАТАША ДУКОСКА
Executive manager and integrated communications officer

Navigators Marketing & PR Agency

НЕНА ГИЕВСКА
Account executive

Navigators Marketing & PR Agency

МАРИНА ДИМИТРИЕВСКА
Senior digital marketing specialist

Piksel

КРСТО ЗЛАТКОВ
Генерален менџер

Институт за дизајн и технологии – ИДТ Скопје

МИЛА РАКОВИЌ
Digital Team Lead

Piksel

АНА СЕКУЛОВСКА
Social media specialist
ГОРЈАН СТОЈАНОВСКИ
Специјалист за дигитален адвертајзинг
мартина барберу-скала-пиксел
МАРТИНА БЕРБЕРУ
Concept Strategist

Piksel LTD

Можност за кариера

Твојата идна кариера

ЗАПОЧНИ СО СКАЛА

Искачи се едно скалило повисоко од останатите!
Не ја пропуштај можноста да ја имаш кариерата што ја посакуваш.
Те очекуваме!

Често поставувани прашања

КАКО ДА АПЛИЦИРАМ?

Брзо и едноставно, преку пополнување на нашата електронска апликација. Или можеш лично да нè посетиш. Остави ни ги твоите податоци и ќе те контактираме за да договориме за термин.

КОЛКУ ВРЕМЕ ТРAE И КАКО СЕ ОДВИВА НАСТАВАТА?

Наставата се одржува 4 пати неделно, со по 3 часа дневно. Термините за настава се секогаш попладне од 17:00 до 19:00 часот или од 19:30 до 22:00 часот. 

Студентот може да избере дали наставата ќе ја следи целата програма со физичко присуство или комбинирано (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство).

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА АКАДЕМИЈАТА?

Програмата е прилагодена со цел да може да ја следат: лица без искуство кои сакаат да се преквалификуваат и да започнат кариера од областа на дигиталниот маркетинг како и лица кои сакаат да ги усовршат своите знаења вo: Digital PR, Copywright, Content Marketing и Social media advertising.

Кои се опциите за плаќање?

Овозможуваме две опции за плаќање и тоа: 

Еднократно праќање со попуст: при уплата на целиот износ студентот добива попуст од 100 евра (оваа можност се однесува и во периодот на ран упис на академиите)

На рати со флексибилни опции: можност за плаќање до 20–месечни рати, без дополнителни трошоци и камати (бројот на рати и планот за исплата го дефинираме заедно со студентот).

Дали е потребно предзнаење?

За следење на програмата не е потребно претходно предзнаење во областа, но потребно е познавање од основни компјутерски вештини и посветеност кон програмата. Редовноста и активноста за време на часовите се клучни за постигнување на  резултати.

Каде се одвива наставата?

Наставата се одвива во просториите на Скала кои се лоцирани на 50та Дивизија бр.22 во склоп на објектот Јавна Соба.

Што ќе научам од академијата?

Во рамки на академијата ќе имаш можност да ги совладаш основите на дигиталниот маркетинг преку креативен, теоретски и практичен аспект. Оваа програма ќе те научи како да размислуваш кретивно и иновативно преку различен тип на онлајн маркетинг стратегии и компоненти. Ќе научиш како да креираш содржини за социјалните мрежи и како функционираат алгоритмите на Facebook, Instagram, LinkedIn и Tiktok, совладувајќи ги  клучните чекори до успешна дигитална маркетинг стратегија.

Што по завршување на академијата?

Програмата на академијата завршува со заедничко подготвување на завршната студентска изложба, настан на кој се изложуваат проектите на студентите од академиите за дизајн и се доделуваат дипломи и уверениај на сите студенти во Скала. По завршување на програмата студентите своите веќе изработени портфолија ги презентираат пред избрани компании од индустријата кои селектираат студенти кои продолжуваат на пракса или пак добиваат понуда за вработување.

Trusted by

Направи поволен финансиски план

Уплата до 15 мај

Уплата до 18 рати без камата
95 Месечно
 • заштеда од 500€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет
Активно

Уплата до 15 јуни

Уплата до 18 рати без камата
105 Месечно
 • заштеда од 250€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет

Уплата до 15 јули

Уплата до 18 рати без камата
120 Месечно
 • заштеда од 100€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет

Што кажуваат Скала студентите

Тестимонијали

Знаењето стекнато во Скала е многу повеќе од изучување на вештини!
Нашиот најголем фокус е професионалниот развој на студентите.

Теона Димова

Неформалното образование е убедливо најдобрата опција да зачекорите во графичкиот дизајн и да се стекнете со огромен фонд на знаење од искусни ментори.

Аника Радевски

Овој сајт [skala.edu.mk] е едно од моите први искуства во UX/UI кариерата. Се радувам на можноста да соработувам со тимот од професионалци на Tivius и секако ништо од ова не би било можно без студирањето на академијата.

аника веб дизајн скала академија
Ивана Латинска

Од лично искуство и досегашно учење во повеќе образовни институции, би ја издвоила Академијата во Скала како најперспективна и најпродуктивна!

Теа Клинчарова

Скала за мене е од големо значење, се здобив со големо знаење и само ми е жал што Академијата не траеше повеќе од една година.

Ивана Коцева

Преку Академијата, стекнав знаења и вештини кои што сега ги применувам секојдневно, овозможувајќи  да напредувам и да придонесам во проекти во кој што сум вклучена.

Студентите создаваат

Студент Vs. Ментор

Видео рубрика каде што студентите имаат можност да поразговараат еден на еден со менторите и да ги прашаат згодни и незгодни прашања.

Гордана Вренцоска

Магистрирала дизајн на Central Saint Martins School of Art & Design. Авторка е на бројни уметнички и дизајнерски проекти, стручни и научни текстови, и книги. Редовен професор и деканка на ФАД и Менторка на Академија за графички дизајн во Скала.

Немња Пејиќ

Завршил во средно уметничко училиште „Лазар Личеноски“ на смерот сликарство. Денес студент на Академијата за графички дизајн, и тату-артист.

Последни новости

UX/UI+ дизаjн /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
UX/UI+ дизаjн /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер и продукт дизаjн /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер и продукт дизаjн /

Истражи ја твојата креативност и талент со Скала

скала студенти дигитален маркетинг човечки ресурси продукт оунер програмирање софтвер тестер графички дизајн
×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: