Skip to content

Ги создаваме најквалитетните кадри во областа на дизајнот и технологијата!

0

Апликации во последните 7 дена

0

Реализирани проекти во последните 7 дена

Trusted by

ТВОЈАТА ПРВА СКАЛА

UX/UI+ дизаjн /
човечки ресурси /
графички дизаjн /
ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ /
визуелни уметности /
UX/UI+ дизаjн /
човечки ресурси /
графички дизаjн /
ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ /
визуелни уметности /
фотографиjа /
PRODUCT OWNER /
моден дизаjн /
ентериер дизаjн /
фотографиjа /
PRODUCT OWNER /
моден дизаjн /
ентериер дизаjн /

Академии

Графички дизајн

времетраење
10 месеци

формат
Физичко присуство

фонт на часови
320 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+45 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2450€

Дигитален маркетинг

времетраење
7 месеци

формат
Комбинирано

фонт на часови
240 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+25 партнери за вработување
10.10.2024
мај 2025

2100€

UX/UI+ дизајн

времетраење
10 месеци

формат
Физичко присуство

фонт на часови
320 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+45 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2450€

Ентериер и продукт дизајн

времетраење
10 месеци

формат
Физичко присуство

фонт на часови
320 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+20 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2450€

Product owner

времетраење
7 месеци

формат
Комбинирано

фонт на часови
220 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+15 партнери за вработување
10.10.2024
мај 2025

1950€

HR + регрутација

времетраење
7 месеци

формат
Комбинирано

фонт на часови
220 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+15 партнери за вработување
10.10.2024
мај 2025

1950€

Моден дизајн

времетраење
10 месеци

формат
Физичко присуство

фонт на часови
320 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+20 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2450€

Визуелни уметности

времетраење
10 месеци

формат
Физичко присуство

фонт на часови
320 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+45 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2450€

Фотографија

времетраење
9 месеци

формат
Физичко присуство

фонт на часови
320 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+20 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2100€

Software Development [Full Stack]

времетраење
10 месеци

формат
Онлајн + можност за физичко присуство

фонт на часови
360 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+20 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2800€

Software Testing

времетраење
8 месеци

формат
Онлајн + можност за физичко присуство

фонт на часови
280 часа

пракса
120 часа

портфолио
+20 реални проекти

можности
+20 партнери за вработување
10.10.2024
јули 2025

2100€

Што им овозможуваме на нашите студенти?

 

Скала по скала до криерата која ја заслужувате.
Бидете во тек со сите новости и настани во Скала!

Опрема и услови

Мултифункционални простории и технички лабаротирии со современа опрема за креирање, иновирање и развој.

Кариерен развој

Презентација на портфолио пред избрани компании и можност за пракса и вработување по завршување на академијата.

Скала Магазин

Активно учество во редакциските тимови на Скала Магазин, стекнувајќи се со практично искуство.

Работа со клиенти

Скала е во тесна врска со индустријата, што им овозможува на студентите постојана работа на реални проекти.

0 +
Години
0 +
Програми
0 +
Ментори
0 +
Студенти
скала-стипендии

Стипендистите ве повикуваат на повик за стипендии!

На отворениот повик за стипендии, „Скала“ ќе додели вкупно 33 стипендии за упис во учебната 2024/25 година и тоа: 11 целосни, 22 делумни стипендии и дополнителни 33 ваучери со попуст за уписи на 11-те академии.

На академијата

Нашиот пристап не се заснова единствено на совладување на одредени популарни алатки, туку методики за постојано учење.

По академијата

Поврзувањето на студентите со индустријата е нашиот најголем приоритет!

Програма за пракса и вработување

Пракса
Пракса

Те поврзуваме со претставници од најголемите брендови од индустријата! Презентирај го твоето портфолио пред компании и посетувај пракса или добиј понуда за вработување.

Вработување
Вработување

Во рамки на предметот кариера те подготвуваме за твоето  вработување, но и започнување на свој бизнис. Веруваме во твојот потенцијал и можности!

Тестимонијали

Што кажуваат Скала студентите

Знаењето стекнато во Скала е многу повеќе од изучување на вештини!
Нашиот најголем фокус е професионалниот развој на студентите.

Теона Димова

Неформалното образование е убедливо најдобрата опција да зачекорите во графичкиот дизајн и да се стекнете со огромен фонд на знаење од искусни ментори.

Аника Радевски

Овој сајт [skala.edu.mk] е едно од моите први искуства во UX/UI кариерата. Се радувам на можноста да соработувам со тимот од професионалци на Tivius и секако ништо од ова не би било можно без студирањето на академијата.

аника веб дизајн скала академија
Ивана Латинска

Од лично искуство и досегашно учење во повеќе образовни институции, би ја издвоила Академијата во Скала како најперспективна и најпродуктивна!

Теа Клинчарова

Скала за мене е од големо значење, се здобив со големо знаење и само ми е жал што Академијата не траеше повеќе од една година.

Ивана Коцева

Преку Академијата, стекнав знаења и вештини кои што сега ги применувам секојдневно, овозможувајќи  да напредувам и да придонесам во проекти во кој што сум вклучена.

Истражи ја твојата креативност и талент со Скала

Нашиот тим е секогаш тука за консултација, насока или совет за кариерно насочување. Закажи средба со наставниот координатор и донеси информирана одлука за следното скалило од твојот професионален развој!

Студентите создаваат

Студент Vs. Ментор

Видео рубрика каде што студентите имаат можност да поразговараат еден на еден со менторите и да ги прашаат згодни и незгодни прашања.

Гордана Вренцоска

Магистрирала дизајн на Central Saint Martins School of Art & Design. Авторка е на бројни уметнички и дизајнерски проекти, стручни и научни текстови, и книги. Редовен професор и деканка на ФАД и Менторка на Академија за графички дизајн во Скала.

Немања Пејиќ

Завршил во средно уметничко училиште „Лазар Личеноски“ на смерот сликарство. Денес студент на Академијата за графички дизајн, и тату-артист.

UX/UI+ дизаjн /
дигитален маркетинг /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
UX/UI+ дизаjн /
дигитален маркетинг /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер дизаjн /
product owner /
човечки ресурси /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер дизаjн /
product owner /
човечки ресурси /

Последни новости

Скала Магазин
Скала Магазин

Глас на новата сцена! Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци

Курсеви

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Визуелни уметности

Lorem Ipsum

Визуелни уметности

Lorem Ipsum

Визуелни уметности

Lorem Ipsum

Визуелни уметности

Lorem Ipsum

„Менторите ја отвораат вратата, но вие мора сами да влезете“.

Искачи се едно скалило повисоко од останатите!

Не ја пропуштај можноста да ја имаш кариерата што ја посакуваш. Те очекуваме.

скала студенти академии академија за дизајн маркетинг човечки ресурси
×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: