Skip to content

Академија за човечки ресурси (HR) + регрутација

Академијата за човечки ресурси е современа и сеопфатна програма која ти овозможува да се стекнеш со практични знаења и вештини во областа на човечките ресурси и регрутацијата.

академија за hr-човечки ресурси-и регрутација-скала-џолев

4.8

регрутација

150+

студенти

академија за hr-човечки ресурси-и регрутација-скала-џолев

Ментори

8

Портфолио

Реален проект

Апликации

Уште 15 слободни места

Можности

+15 компании

За време на академијата

Стекни ги потребните вештини за оптимизација на продуктивноста на вработените и словладај ги најрелевантните методологии и принципи за управување со човечките ресурси.

Твојата прва скала

Биди дел од најновите активности во Скала, информирај се, инспирирај се и запознај се со нашите програми преку нашите настани и содржини.

Карактеристики

220 часа

120 часа

7 месеци

почетно

15

физичко присуство [можност за онлајн]

Можности за финансирање

1950 €

целосна/половична

500 евра попуст

18 месечни рати

временски план

14.10.2024 - Почеток на настава

мај 2025 - Крај на настава

лето 2025 - Пракса

септември 2025 - Доделување на дипломи

Временски план

14.10.2024 - Почеток на настава

мај 2025 - Крај на настава

лето 2025 - Пракса

септември 2025 - Доделување на дипломи

Зошто Скала

12 години ги создавеме најкавлитетните кадри во областа на дизајнот.

Важно!

Академии со најголем фонд на часови и највисоки оценки од студентите

Учи од најдобрите

Ментори кои се врвни професионалци и експери во индустријата

По академијата

Те поврзуваме со најголемите брендови од индустријата

Предмети

Семестар I

HR Fundamentals

• Introduction to the fundamental principles and concepts of human resource management
• Essential foundational knowledge crucial for further HR studies
• Serves as the indispensable starting point for individuals new to the HR field

Recruitment/Talent Acquisition

• Comprehensive understanding of the intricacies of the recruitment process
• Attracting and selecting talent to fulfill organizational requirements
• Developing effective strategies for talent acquisition to meet organizational objectives

Employee Life Cycle

• Stages of the employee life cycle
HR fundamentals and recruitment practices
• Offers contextual understanding crucial for comprehending subsequent modules

Employer Branding

• Recognize the role of employer branding in attracting and retaining talent
• The connection between recruitment strategies and the enhancement of organizational brand
• Strategies for managing organizational reputation effectively

Семестар II

HR Operations and Technology

• How technology and innovations revolutionize HR operations
• Integration of technology to streamline HR practices and enhance efficiency
• Understanding the implications of technological advancements on HR functions

Employee Development & Performance Management

• Nurturing employee development to foster individual and organizational success
• Strategies for effectively managing and optimizing employee performance
• Highlights the importance of performance management in achieving organizational objectives

Employee Engagement, Well-being, and Retention

• Strategies for promoting employee engagement and well-being
• Importance of employee retention for organizational success
• Implementation of retention strategies to reduce turnover and enhance productivity

Compensation & Benefits

• Crucial aspects of managing compensation and benefits
• Ensuring that employees are appropriately rewarded and motivated
• Development of strategies for designing comprehensive and effective compensation and benefits packages

Strategic HR & Alignment with Business Objectives

• Integration of acquired knowledge and skills into a strategic HR framework
• Focus on workforce strategic planning and effective talent management strategies
• Understanding the pivotal role of HR in organizational changes and transformations, utilizing HR analytics for strategic decision-making

Скала-ленд

Ментори и наставен тим

Стекни нови вештини учејќи од искустни професионалци од индустријата, кои се подготвени да ти го пренесат своето знаење и да ти помогнат да го оствариш твојот потенцијал.

АНА НАКЕВСКА
HR OPERATIONS MANAGER

RLDatix

ИВАН ЈОВАНОВ
ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР

LEAD

ЕЛИЗАБЕТА САЗДОВСКА
КООРДИНАТОР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО NLB BANKA
БИНАСА ДРНДАР
HR BUSINESS PARTNER

INSCALE

АЛЕКСАНДАР РАДИЧЕСКИ
TALENT ACQUISITION MANAGER

RLDatix

МОНИКА РИЗОВСКА ТАНЕВСКА
EMPLOYER BRANDING STRATEGIST & CONSULTANT

Global community director аt WOMEN IN TECH

 
ИЛИЈА СТАНКОВСКИ
ПРОГРАМСКИ ДИРЕКТОР

LEAD

После Скала-ленд

Твојата идна кариера

ЗАПОЧНИ СО СКАЛА

Искачи се едно скалило повисоко од останатите!
Не ја пропуштај можноста да ја имаш кариерата што ја посакуваш.
Те очекуваме!

Често поставувани прашања

КАКО ДА АПЛИЦИРАМ?

Брзо и едноставно, преку пополнување на нашата електронска апликација. Или можеш лично да нè посетиш. Остави ни ги твоите податоци и ќе те контактираме за да договориме за термин.

КОЛКУ ВРЕМЕ ТРAE И КАКО СЕ ОДВИВА НАСТАВАТА?

Наставата се одржува 4 пати неделно, со по 3 часа дневно. Термините за настава се секогаш попладне од 17:00 до 19:00 часот или од 19:30 до 22:00 часот. 

Студентот може да избере дали наставата ќе ја следи целата програма со физичко присуство или комбинирано (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство).

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА АКАДЕМИЈАТА?

Програмата е прилагодена со цел да може да ја следат: лица без искуство кои сакаат да се преквалификуваат како и лица со искуство кои сакаат да го усовршат своето знаење во процесот на регрутација како и управувањето со човечките ресурси во различни индустрии.

Кои се опциите за плаќање?

Овозможуваме две опции за плаќање и тоа: 

Еднократно праќање со попуст: при уплата на целиот износ студентот добива попуст од 100 евра (оваа можност се однесува и во периодот на ран упис на академиите)

На рати со флексибилни опции: можност за плаќање до 20–месечни рати, без дополнителни трошоци и камати (бројот на рати и планот за исплата го дефинираме заедно со студентот).

Дали е потребно предзнаење?

За следење на програмата не е потребно претходно предзнаење во областа, но потребно е познавање од основни компјутерски вештини и посветеност кон програмата. Редовноста и активноста за време на часовите се клучни за постигнување на  резултати.

Каде се одвива наставата?

Наставата се одвива во просториите на Скала кои се лоцирани на 50та Дивизија бр.22 во склоп на објектот Јавна Соба.

Што ќе научам од академијата?

Во рамки на академијата ќе имаш можност да се стекнеш со меки вештини и иновативни методологии за работа во областа на регрутирањето и упревувањето со човечките ресурси. Ќе ги научиш различните аспекти од работата со вработените:  обучување и развој, компензации и бенефити, мотивирање и наградување како и креирање на стратегија за препознатливност на компанијата според нејзината организациска култура. 

Што по завршување на академијата?

Програмата на академијата завршува со заедничко подготвување на завршната студентска изложба, настан на кој се изложуваат проектите на студентите од академиите за дизајн и се доделуваат дипломи и уверениај на сите студенти во Скала. По завршување на програмата студентите своите веќе изработени портфолија ги презентираат пред избрани компании од индустријата кои селектираат студенти кои продолжуваат на пракса или пак добиваат понуда за вработување.

Trusted by

Направи поволен финансиски план

Уплата до 15 мај

Уплата до 18 рати без камата
85 Месечно
 • заштеда од 500€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет
Активно

Уплата до 15 јуни

Уплата до 18 рати без камата
100 Месечно
 • заштеда од 250€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет

Уплата до 15 јули

Уплата до 18 рати без камата
110 Месечно
 • заштеда од 100€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет

Што кажуваат Скала студентите

Тестимонијали

Знаењето стекнато во Скала е многу повеќе од изучување на вештини!
Нашиот најголем фокус е професионалниот развој на студентите.

Теона Димова

Неформалното образование е убедливо најдобрата опција да зачекорите во графичкиот дизајн и да се стекнете со огромен фонд на знаење од искусни ментори.

Аника Радевски

Овој сајт [skala.edu.mk] е едно од моите први искуства во UX/UI кариерата. Се радувам на можноста да соработувам со тимот од професионалци на Tivius и секако ништо од ова не би било можно без студирањето на академијата.

аника веб дизајн скала академија
Ивана Латинска

Од лично искуство и досегашно учење во повеќе образовни институции, би ја издвоила Академијата во Скала како најперспективна и најпродуктивна!

Теа Клинчарова

Скала за мене е од големо значење, се здобив со големо знаење и само ми е жал што Академијата не траеше повеќе од една година.

Ивана Коцева

Преку Академијата, стекнав знаења и вештини кои што сега ги применувам секојдневно, овозможувајќи  да напредувам и да придонесам во проекти во кој што сум вклучена.

Студентие создаваат

Студент Vs. Ментор

Видео рубрика каде што студентите имаат можност да поразговараат еден на еден со менторите и да ги прашаат згодни и незгодни прашања.

Гордана Вренцоска

Магистрирала дизајн на Central Saint Martins School of Art & Design. Авторка е на бројни уметнички и дизајнерски проекти, стручни и научни текстови, и книги. Редовен професор и деканка на ФАД и Менторка на Академија за графички дизајн во Скала.

Немања Пејиќ

Завршил во средно уметничко училиште „Лазар Личеноски“ на смерот сликарство. Денес студент на Академијата за графички дизајн, и тату-артист.

Последни новости

UX/UI+ дизаjн /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
UX/UI+ дизаjн /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер и продукт дизаjн /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер и продукт дизаjн /

Истражи ја твојата креативност и талент со Скала

скала студенти дигитален маркетинг човечки ресурси продукт оунер програмирање софтвер тестер графички дизајн
×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: