Skip to content

Студентски искуства // Јована Николовска

Јована Николовска, студентка на Академијата за графички дизајн во „Скала“, го претпочита современиот и енергичен стил на изразување. Нејзината омилена боја е зелена, а кога не дизајнира, ужива во правење десерти и испробување на нови рецепти.

Јована ни сподели…

 

Омилен дизајнер…
Лота Ниеминен.


Би сакала да дизајнирам за…
Apple.


Најчесто инспирација црпам од…
Behance.

 

На Академијата, најважната лекција што ја стекнав…
е важноста од разбирање на принципите на дизајнот.

 

Домашните на Џолев…
Се иновативни, предизвикувачки и креативни.


Заедничко за Гордана Вренцоска и Влатко Ристов…
Нивното знаење коешто несебично сакаат да ни го пренесат.

 

Често разговараме со колегите за…
тоа колку време сме потрошиле на некоја домашна.

 

По часовите…
одам дома и го прегледувам тоа што сме го работеле на часот.

 

Мојот сон… (по 5 години или по 20 години)
За 5 години, се гледам како професионален дизајнер кој со своите визуелни решенија придонесува за креативноста на проектите на коишто ќе работам.

 

За Скала… 
Со прекрасни луѓе како што работат воСкала“, сè е полесно.

 

Биди дел од Скала, фати ран уписен рок до 15ти мај и заштеди  500 евра!

 

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: