Skip to content

Month: July 2023

Од атељето на Скала до модна писта!

Зборуваме со Снежана Ефкоска, Орце Наумовски и Тиана Јовиќ за нивниот семестрален проект на Академијата за моден дизајн,

Студентите од „Скала“ со визуелна порака за загаденоста на охридскиот брег

Една од примените на дизајнот е тоа што треба да облагородува, но и да предизвикува бунт. Треба да

Од развој на скица до дизајн на парче мебел

Разговаравме со студентите од Академијата за ентериер и продукт дизајн, Николина Тасевска, Стефани Андова и Наталија Ангеловска, за

Вработени на последниот час – студенти од Академијата за UX/UI дизајн

За искуството во Vendor, соработката со колегите и добрите практики научени од Академијата поразговаравме со Ирина Чабуковска, Ивана

Сертификатите во креативните индустрии во суштина се неважни!

Под слоганот „Саем на новата генерација“, во „Скала“ се одржа дводневен настан каде што студентите на aкадемиите за

Проектот „Ништо не ти е“ – Академија за графички дизајн

Зборувавме со Сара Фиданоска, Анастасија Димкова, Андреј Крстевски и Александра Стојковска за нивниот семестрален проект од предметот Применета

Поврзувањето на нашите студенти со компаниите продолжува!

На 28 и 29 јуни, го организиравме традиционалниот настан на поврзување на студентите со компаниите, каде студентите го
×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: