Skip to content

Академија за product owner

Академијата Product Owner е програма која детално го разработува севкупниот менаџмент процес при изработка на софтверски продукти. Научи ги принципите на агилното работење со фокус на „SCRUM“ framework и подготви се за кариера во една од најголемитe и најбрзорастечките индустрии.

скала академија човечки ресурси дигитален маркетинг продукт оунер регрутмент регрутација

4.8

регрутација

150+

студенти

академија скала човечки ресурси дигитален маркетинг програмирање софтвер тестер студенти школа училиште

Ментори

6

Портфолио

Реален проект

Апликации

Уште 13 слободни места

Можности

+15 компании

За време на академијата

Стекни вештини за деловна комуникација и организација на процеси преку практични вежби и работа на проекти под менторство на долгогодишни професионалци и експери од индустријата.

Твојата прва скала

Биди дел од најновите активности во Скала, информирај се, инспирирај се и запознај се со нашите програми преку нашите настани и содржини.

Карактеристики

220 часа

120 часа

7 месеци

почетно

15

физичко присуство [можност за онлајн]

Можности за финансирање

1950 €

целосна/половична

500 евра попуст

18 месечни рати

временски план

14.10.2024 - Почеток на настава

мај 2025 - Крај на настава

лето 2025 - Пракса

септември 2025 - Доделување на дипломи

Временски план

14.10.2024 - Почеток на настава

мај 2025 - Крај на настава

лето 2025 - Пракса

септември 2025 - Доделување на дипломи

Зошто Скала

12 години ги создавеме најкавлитетните кадри во областа на дизајнот.

Важно!

Академии со најголем фонд на часови и највисоки оценки од студентите

Учи од најдобрите

Ментори кои се врвни професионалци и експери во индустријата

По академијата

Те поврзуваме со најголемите брендови од индустријата

Предмети

Семестар I

INTRODUCTION TO SOFTWARE DEVELOPMENT

• Problem Solving through Technology
• Collaborative Process
• Iterative and adaptive approach

SOFTWARE DEVELOPMENT LIFECYCLE

• Iterative and Incremental
• Phased Approach
• Quality assurance

SCRUM FRAMEWORK / AGILE METHODOLOGIES

• The Agile Manifesto
• Scrum roles workshop
• Scrum events workshop
• Lean thinking

DESIGN THINKING AND BUSINESS MODELS

• Human-Centered Problem Solving
• Iterative Prototyping and Testing
• Value Proposition and Sustainable Business Models

THE ROLE OF THE PRODUCT OWNER IN PRODUCT VS PROJECT TYPES OF DELIVERY

• Strategic vision and prioritization
• Stakeholder management
• Maximizing value delivery

REQUIREMENT MANAGEMENT CYCLE - theoretical part

• Requirement elicitation 
• Documenting requirements
• Prioritizing requirements
• Requirement change management

Семестар II

REQUIREMENT MANAGEMENT CYCLE -applied

• Elicitation sessions with clients 
• Solutioning and documenting

USER STORY MAPPING -workshop

• Backlog creation and management
• Refinement sessions 

PRoduct Owner competencies

• Working with emotional intelligence 
• The foundation of good communication skills

RECRUITMENT PROCESS

• Identification of Needs
• Sourcing and Screening
• Selection and Onboarding

 

AI FOR PRODUCT OWNERSPROCESS

• AI data-driven insights
• Using AI to deliver personalized user experiences 
• AI automation streamlines product development and management

TECH INTERVIEW

• Understanding of Product Management Principles
• Technical Aptitude and Domain Knowledge
• Problem-Solving and Decision-Making Skills

Скала-ленд

Ментори и наставен тим

Стекни нови вештини учејќи од искустни професионалци од индустријата, кои се подготвени да ти го пренесат своето знаење и да ти помогнат да го оствариш твојот потенцијал.

ИГОР ГЕОРГИОСКИ
SENIOR WEB DEVELOPER, DESIGNER AND CO-OWNER

of QodiX and Linara Production

ДАНЧЕ МАСЛАРОВА СТОЈАНОВСКА
PRINCIPAL PRODUCT OWNER/PO LEAD

RLDatix

СТЕФАН МИТЕСКИ
FOUNDER OF SYSTEMS 4 ENTERPRISE & PRODUCT OWNER

Mercedes-Benz Mobility AG

ИГОР ДОБРОСАВЉЕВИЌ
ПРОДУКТ МЕНАЏЕР

 Kin + Carta, Скопје

КРСТО ЗЛАТКОВ
ГЕНЕРАЛЕН МЕНАЏЕР

Институт за дизајн и технологии – ИДТ Скопје

Можност за кариера

Твојата идна кариера

ЗАПОЧНИ СО СКАЛА

Искачи се едно скалило повисоко од останатите!
Не ја пропуштај можноста да ја имаш кариерата што ја посакуваш.
Те очекуваме!

Често поставувани прашања

КАКО ДА АПЛИЦИРАМ?

Брзо и едноставно, преку пополнување на нашата електронска апликација. Или можеш лично да нè посетиш. Остави ни ги твоите податоци и ќе те контактираме за да договориме за термин.

КОЛКУ ВРЕМЕ ТРAE И КАКО СЕ ОДВИВА НАСТАВАТА?

Наставата се одржува 4 пати неделно, со по 3 часа дневно. Термините за настава се секогаш попладне од 17:00 до 19:00 часот или од 19:30 до 22:00 часот. 

Студентот може да избере дали наставата ќе ја следи целата програма со физичко присуство или комбинирано (теоретскиот дел ќе го следи онлајн, практичниот дел со физичко присуство).

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА АКАДЕМИЈАТА?

Програмата е прилагодена со цел да може да ја следат: лица без искуство кои сакаат да се преквалификуваат како и лица со искуство кои сакаат да го усовршат своето знаење во полето на агилните методологии кои овозможуваат максимизација на прозводот/услугата ставајќи ги во фокус потребите на корисниците.

Кои се опциите за плаќање?

Овозможуваме две опции за плаќање и тоа: 

Еднократно праќање со попуст: при уплата на целиот износ студентот добива попуст од 100 евра (оваа можност се однесува и во периодот на ран упис на академиите)

На рати со флексибилни опции: можност за плаќање до 20–месечни рати, без дополнителни трошоци и камати (бројот на рати и планот за исплата го дефинираме заедно со студентот).

Дали е потребно предзнаење?

За следење на програмата не е потребно претходно предзнаење во областа, но потребно е познавање од основни компјутерски вештини и посветеност кон програмата. Редовноста и активноста за време на часовите се клучни за постигнување на  резултати.

Каде се одвива наставата?

Наставата се одвива во просториите на Скала кои се лоцирани на 50та Дивизија бр.22 во склоп на објектот Јавна Соба.

Што ќе научам од академијата?

Во рамки на академијата ќе имаш можност да се стекнеш со технички, комникациски и иновативни вештини за работа и водење на тимимови во ИТ индустријата. Академијата ти овозможува да го изучиш севкупниот менаџмент процес при изработка на софтверски продукти со фокус на „SCRUM“framework, агилно работење и деловна комуникација преку практични симулации. 

Што по завршување на академијата?

Програмата на академијата завршува со заедничко подготвување на завршната студентска изложба, настан на кој се изложуваат проектите на студентите од академиите за дизајн и се доделуваат дипломи и уверениај на сите студенти во Скала. По завршување на програмата студентите своите веќе изработени портфолија ги презентираат пред избрани компании од индустријата кои селектираат студенти кои продолжуваат на пракса или пак добиваат понуда за вработување.

Trusted by

Направи поволен финансиски план

Уплата до 15 мај

Уплата до 18 рати без камата
85 Месечно
 • заштеда од 500€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет
Активно

Уплата до 15 јуни

Уплата до 18 рати без камата
100 Месечно
 • заштеда од 250€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет

Уплата до 15 јули

Уплата до 18 рати без камата
110 Месечно
 • заштеда од 100€ за рана уплата
 • 100€ попуст за уплата на целиот износ
 • 50€ попуст за секоја препорака
 • твојата желба за студирање е наш приоритет

Што кажуваат Скала студентите

Тестимонијали

Знаењето стекнато во Скала е многу повеќе од изучување на вештини!
Нашиот најголем фокус е професионалниот развој на студентите.

Теона Димова

Неформалното образование е убедливо најдобрата опција да зачекорите во графичкиот дизајн и да се стекнете со огромен фонд на знаење од искусни ментори.

Ивана Коцева

Овој сајт [skala.edu.mk] е едно од моите први искуства во UX/UI кариерата. Се радувам на можноста да соработувам со тимот од професионалци на Tivius и секако ништо од ова не би било можно без студирањето на академијата.

аника веб дизајн скала академија
Ивана Латинска

Од лично искуство и досегашно учење во повеќе образовни институции, би ја издвоила Академијата во Скала како најперспективна и најпродуктивна!

Теа Клинчарова

Скала за мене е од големо значење, се здобив со големо знаење и само ми е жал што Академијата не траеше повеќе од една година.

Ивана Коцева

Преку Академијата, стекнав знаења и вештини кои што сега ги применувам секојдневно, овозможувајќи  да напредувам и да придонесам во проекти во кој што сум вклучена.

Студентите создаваат

Студент Vs. Ментор

Видео рубрика каде што студентите имаат можност да поразговараат еден на еден со менторите и да ги прашаат згодни и незгодни прашања.

Гордана Вренцоска

Магистрирала дизајн на Central Saint Martins School of Art & Design. Авторка е на бројни уметнички и дизајнерски проекти, стручни и научни текстови, и книги. Редовен професор и деканка на ФАД и Менторка на Академија за графички дизајн во Скала.

Немња Пејиќ

Завршил во средно уметничко училиште „Лазар Личеноски“ на смерот сликарство. Денес студент на Академијата за графички дизајн, и тату-артист.

Последни новости

UX/UI+ дизаjн /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
UX/UI+ дизаjн /
графички дизаjн /
визуелни уметности /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер и продукт дизаjн /
фотографиjа /
моден дизаjн /
ентериер и продукт дизаjн /

Истражи ја твојата креативност и талент со Скала

скала студенти дигитален маркетинг човечки ресурси продукт оунер програмирање софтвер тестер графички дизајн
×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме:

×
скала скул-џолев-академии

Остави инфо да те контактираме: